fbpx

hoitotekniikat

Klassinen hieronta

Klassinen hieronta on perinteinen, kaikenikäisille soveltuva pehmytkudoksien hoitomuoto. Hieronta antaa hyvän olon, vähentää stressiä ja ennaltaehkäisee erilaisia vaivoja. Sitä käytetään esimerkiksi yleiseen rentoutumiseen, kivun lievittämiseen, ummetuksen hoitoon ja lihasten huoltamiseen.
Hieronnalla hoidetaan lihasjännityksiä ja lihaksistossa olevia kiputiloja manuaalisen käsittelyn eri tekniikoilla. Kudosten mekaaninen käsittely vahvistaa laskimoverenkiertoa, sillä hieronta suuntautuu kohti sydäntä ja näin ollen veri virtaa laskimoissa paremmin ja kudosten turvotus vähenee. Samalla kudosten aineenvaihdunta ja nestekierto tehostuu.

kraniosakraaliterapia

Kraniosakraaliterapia on manuaalinen, ei-manipuloiva ja kokonaisvaltainen hoito, joka tehdään hoitopöydällä selinmakuulla. Hoidolla tuetaan kehon elinvoimaa ja voimistetaan hoidettavan henkistä läsnäoloa.

Hoitaja pitää käsiä tietyssä kehon kohdassa ja siirtyy hoidon aikana muutaman kerran johonkin toiseen kehon kohtaan. Kädet kuuntelevat kaiken liikkeen takana olevaa hiljaisuutta yleensä jossain keskushermoston alueella. Hoitajan yhteys sekä oman että hoidettavan kehon hiljaisuuteen nostaa myös hoidettavassa esiin tämän tason.  Hermoston rauhoittumisen myötä kehossa olevat jännitykset pääsevät vapautumaan.

Alla opettajani Chintan Veet:n lyhyt esittelyvideo liittyen kraniosakraaliterapiaan.

kalevalainen jäsenkorjauS

Kalevalainen jäsenkorjaus on koko kehon mobilisaatiohoito, joka pohjautuu kansanparannusperinteisiin sekä kehon anatomisen ja fysiologisen kokonaisuuden ymmärtämiseen. Jäsenkorjauksessa käsittellään kehoa pehmeillä ja kivuttomilla mobilisaatiotekniikoilla, hyödyntäen asiakkaan kehon luonnollisia liikeratoja.
Hoidon tavoitteena on purkaa lihasten jännitys ja tasoittaa kudosten painetta, jotta tuki- ja liikuntaelimistön tasapaino palautuu. Samalla kehon kudosnestekierto ja verenkierto paranevat.